Residenssi

29.5.2023 Residenssi on toistaiseksi pois käytöstä./ No residency programme available at the moment.

For english version, please visit Residencies of Art Center Järvilinna

Taidekeskus Järvilinnan residenssi:

Kauko Sorjosen säätiö ja Järvilinnan Taiteilijat ry tarjoavat vieraileville taiteilijoille mahdollisuuden työskennellä Taidekeskus Järvilinnassa eripituisilla jaksoilla. Taidekeskus Järvilinnassa vakituisesti työskentelevien taiteilijoiden pajoissa syntyy mm. keramiikkaa, taidevalua, grafiikkaa, sepän töitä sekä  kuvanveistotaidetta. Residenssi sopii niin yhteistyötä eri taiteenalojen ammattilaisten kanssa hakevalle kuin omaa projektia toteuttavalle taiteilijallekin.

Eri taiteenalojen pajat ja välineet mahdollistavat monenlaisten materiaalien ja tekniikoiden käytön. Taidekeskuksen taiteilijat opastavat tarvittaessa materiaalien, koneiden ja välineiden käytössä.

residenssi

Työskentely:

Residenssityöskentely tapahtuu Järvilinnan vakituisten taiteilijoiden työtiloissa, jotka ottavat vierailevia taiteilijoita pajoilleen mahdollisuuksiensa mukaan. Työskentelyjaksollaan residenssitaiteilija voi sopia työskentelystä joko yhden tai useamman taiteilijan pajassa. Pajoissa voi työskennellä joko itsenäisesti tai ohjatusti. Työvälineet, koneet ja materiaalit ovat vakituisten taiteilijoiden omia ja niiden käytöstä sovitaan erikseen. Tarvittaessa on mahdollista järjestää työtilaa työskentelyä varten, joka ei vaadi erikoistekniikoita.

Majoitus:

Asuntolarakennuksessa on tällä hetkellä kolme lukittavaa yksityishuonetta, joilla on yhteiset oleskelu- keittiö- ja saniteettitilat. Asuntolassa on myös sauna ja pesutupa. Majoitustiloista löytyy perustarpeisto pidempääkin residenssijaksoa varten.

Näyttelytilat:

Taiteilijalla on mahdollisuus veloituksetta järjestää Open table-näyttely residenssijaksonsa aikana tai sen päätteeksi Taidekeskuksen päärakennuksen Huvilan yläkerrassa.

Muut yläkerran tilat on mahdollista saada käyttöön varaustilanteen mukaan ja korvausta vastaan 2 kuukaudeksi kerrallaan. Kesäaikana huvilan tilat ovat varattuna kesänäyttelylle.

Hinta:

Asunto 250 €/kk.

Minimiveloitus 1kk. Lisätietoja info(a)jarvilinna.fi

Taidekeskuksen pajojen käyttö 10-20 €/päivä + materiaalikustannukset. Tarvittavien välineiden, ohjauksen ja opetuksen hinta pajoilla sovitaan ohjaavan taiteilijan kanssa.

Hakeminen:

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla info(a)jarvilinna.fi. Kerro vähän itsestäsi, mitä residenssijaksolta toivot, sekä toive ajankohdasta ja residenssijakson kestosta. Voit liittää mukaan kuvia työstäsi, cv:n ja kotisivulinkkejä. Taiteilijat residenssijaksoille valitsee Järvilinnan taiteilijat ry.

Lisätietoja mm. pajojen varusteluista ja majoituksesta voi kysyä osoitteesta info(a)jarvilinna.fi /  Hannele Torniainen

ResidenssirakennusResidenssirakennus

YksiöYksiö

Yläkerran huone nro7Yläkerran huone

Yläkerran aulaYläkerran aula