Tulevat näyttelyt

Ilmoitamme tällä sivulla tulossa olevista näyttelyistä!

Pala sielusta – Surun ja toivon kuvia
4.5. – 29.5.2022

Hannele Torniainen

Linnasali


Pala sielusta -näyttelyssä on esillä teoksia, jotka ovat syntyneet omakohtaisessa suruprosessissa.  Luova työskentely  on ollut minulle  selviytymiskeino läheisen kuoleman jälkeen. Vaikeasta aiheesta huolimatta toivon, että teoksista välittyy myös  toivoa, keveyttä ja kauneutta, koska koen, että kuolema on siirtymä toiseen maailmaan, ei kaiken loppu. Näyttelyssä on esillä  maalauksia, esineinstallaatioita ja runoja.

Kuva: Pala sielusta

Valo meissä
4.5. – 29.5.2022

Pauliina Lapio

Linnasali


Valo meissä –näyttely käy läpi henkilökohtaista paranemisprosessia luontokuvien, valon ja tekstien kautta. Kuvissa näkyy tarkkaileva ote luontoon ja kuvattaviin kohteisiin sekä pysähtyneiden hetkien kauneutta ja valoa. Tekstit kertovat vaikeista aiheista: surusta, häpeästä, vihasta, yksinäisyydestä ja traumaattisista kokemuksista; kuitenkin pukien ne kauniiksi ja toivoa tuoviksi ajatuksiksi ymmärrystä antaen. Näyttely on samalla kunnianosoitus luonnolle ja sen kauneudelle sekä ihmisen kyvylle löytää paranemisen elementit taiteen ja luonnon kautta. Mukana on teoksia vuosilta 2011–2021. Osa kuvista sijoittuu Laukaan Tarvaalaan ja Lievestuoreelle, joka on Pauliinan syntymäkoti. 

Pauliinan näyttely on kiertonäyttely, joka oli ensimmäistä kertaa esillä Helsingissä syyskuussa 2021 ja sen jälkeen Jyväskylässä helmi-maaliskuussa 2022. Seuraavan kerran näyttely tule Järvilinnaan Laukaaseen – paluu lapsuuden maisemiin.

Päiväkirja
4.5. – 29.5.2022

Pertti Karjalainen

Vaahterasali, Tammisali

Olen työstänyt useamman vuoden ajan teossarjaa, missä lähtökohtana on ollut työskentelyni eri vuosina Venäjän eri alueilla, Jäämereltä Keski-Venäjälle ja Pihkovan seudulle. Tänä vuonna oli tarkoitus jatkaa yhteistyötä vanhojen kumppaneiden ja uusien tahojen kanssa, joista kaksi olisi ollut suunnattuna Mustanmeren rannikkokaupunkeihin. Kaikki yhteistyö loppui kuin seinään 24.2. Venäjän hyökätessä Ukrainaan.

Päiväkirjateokset olen pääosin työstänyt Pietarissa kahdessa residenssijaksossa 2016-17. Teokset ovat sekatekniikkatöitä ja niissä on materiaaleja aiempien vuosien työskentelystäni eri kohteissa. Teos-sarjat ovat Päiväkirja I ja II. 

Kyseiset näyttelyteokset tuon nyt Järvilinnaan, koska jäähyväiset kohdistuvat teosten välityksellä Venäjälle ja viimeisten näyttelyiden osalta Järvilinnaan.

Kuva: Päiväkirja II

Vastarannat
4.5. – 29.5.2022

Marianne Laiti

Järvisali


”Maalaan itse tekemilläni kuivapastelliliiduilla paperille. Liidut ovat erittäin hyvälaatuiset ja niiden rautaoksidipitoinen värimaailma on pehmeä, mutta intensiivinen. Näihin liituihin yhdistän myös Rembrandt-taiteilijapastelleja rinnastaen näin kaksi erilaista värimaailmaa. Rakastan paperin karkeutta ja sitä, ettei työn ja minun välissä ole mitään. Pastellien kanssa piirtäminen yhdistyy luontevasti maalaamiseen, sillä viivan herkkyys ja väri ovat molemmat oleellisia.

Maisema-aihe on laajentanut psykologisen kiinnostukseni kokonaisvaltaisemmaksi ajatteluksi. Ihminen on töissäni läsnä epäsuorasti jälkinä, merkkeinä ja asumuksenkaltaisina rakenteina. Maisemassa on kerroksia: ajan ja tilan ulottuvuuksia, joissa luonto puhuu. Koen maalaavani tiloja mielelle ja mielikuvitukselle. En halua hallita maisemakokemusta, vaan kuljeksia siinä, ja toivon saman vapauden välittyvän myös katsojalle.”

Marianne Laiti on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän kuuluu Suomen taidemaalariliittoon sekä Tampereen taiteilijaseuraan. Hänen julkisia teoksiaan on mm. Tampereen Vuoreksen kaupunginosassa sekä Scandic Hotel Rosendahlissa. Teoksia on myös mm. Tampereen ja Kemin taidemuseoiden kokoelmissa.

Kuva: Vastarannat