Näyttely Järvilinna

Näyttelyt

Taidekeskus  Järvilinnan näyttelyt:
Vapaa pääsy.
Ryhmien toivomme tiedottavan etukäteen jotta saamme organisoitua onnistuneen vierailun. Opastukset 30 €/30 min tai 55 €/1 h max 25 hlö/ryhmä.

Järvilinnan syksyn näyttelyt:

”KARHUMIES”-valokuvanäyttely

Kuusamon Suurpetokeskus eläintenhoitaja Sulo Karjalainen on tunnettu karhuistaan. Hänestä julkaistiin maaliskuussa 2018 kirja ”Karhumies”, jonka kuvaaja keuruulainen Tapio Paappanen on tuonut nähtäväksemme Järvilinnaan parikymmentä teosta. Mukana myös Juuso-karhun taiteilemia teoksia. Tämä kaikille tuntemuksia herättävä valokuvanäyttely on esillä 13.10.- 16.12.

”YLITYKSIÄ JA YLLÄTYKSIÄ”

Jyväskylän kesäyliopistossa opiskelleet taideaineiden opiskelijat rohkaistuivat ja halusivat tuoda taidettaan meidän kaikkien nähtäville. Näistä ensinäyttelytöistä näkyy into ja luovuus monella eri tekniikalla esille tuotuna.

Tämän Kuvis-17-ryhmän taiteilijat: Taina Kuittinen, Reetta Hirsimäki, Kerttu  Nuuhkarinen, Titta Himanen, Eija Voutilainen, Jari Pirnes, Sari Laitinen, Saana Virtanen, Elina Laine ja Hillevi Peura. Jyrynä toimii  kuvataiteilija Pertti Karjalainen.Tämä ryhmänäyttely on esillä Järvilinnassa yläkerran Linnasalissa 2.11. asti. Ihastuttuasi esillä oleviin teoksiin voi tehdä itsellesi hankintoja myös Kamaripuodissa olevista töistä.

Hiekka- ja keloveistoksia

Järvilinnan kahvilan edustalla olevat hiekkaveistokset taiteili yksi maailman tunnetuimmista hiekan-, jään- ja puunveistäjistä Lkhagvadorj ”George” Dorjsuren.

Sisätiloissa on ihasteltavana lisäksi  valokuvien perusteella hänen valmistamaa neljä eri-ikäistä poikakodin asukkia, joiden materiaali on lapinkelo. Sisäänkäynnissä vierailijat vastaanottaa talon rakennuttajan tuomari Hjeltin vaikuttava kelopatsas.

Lisäksi pysyväisnäyttely:
Siipiratashöyrylaiva Lahtis-laivanäyttely ja muita Päijänteen laivojen pienoismalleja.

 

» Taidekeskus Järvilinna | Kahvila ja taidemyymälä | Näyttelyt | Historia