Perusnäyttely

Taidekeskus Järvilinnan päärakennus Huvilan Käräjäsalissa on esillä historiallinen perusnäyttely, jossa vierailijat voivat tutustua Järvilinnan historiaan. Huvilassa on esillä myös Järvilinnan menneisyydestä inspiraation ammentaneet puuveistokset.

Tuhannen tarinan Järvilinna – Tuomarin huvilasta poikakodiksi


Käräjäsali


Huvilan Käräjäsaliin on koottu esineistöä ja valokuvia rakennuttaja tuomari Hjeltin perheen ajalta. Karl Johan Hjelt rakennutti Järvilinnan vuonna 1891. Sen suunnitteli laukaalainen rakennusmestari Tuomainen. Perhe asui Järvilinnassa Karl Hjeltin kuolemaan saakka ja muutamia vuosia sen jälkeen. Suomen valtio osti Järvilinnan vuonna 1920 ja perusti entiseen tuomarin kartanoon poikien vastaanottokeskuksen.

Lkhagvadorj Dorjsuren
Puuveistokset

Huvila


Mongolialainen Lkhagvadorj Dorjsuren on luonut Huvilan sisääntuloon puisen Ilves-pesueen ja sisätiloista löytyvät Järvilinnan rakennuttaja tuomari Hjeltin rintakuvan sekä neljä erilaista Poikakodin pojat-veistosta.

Piha-alueen taideteokset


Anne Alho, Iker Laskibar, Kari Alonen, Olga Malytcheva, Erkki Liukkonen, Auli Halttunen

Taidekeskuksen pihaa koristavat monet upeat veistokset, joihin voi tutustua vuodenaikojen mukaan muuttuvassa maisemassa ympäri vuoden.

Lista Järvilinnan pihan taiteesta:
Auringonkukka, Anne Alho 1989 (Pihalla kesäisin)
Sisu, Iker Laskibar 2017
Verkosto, Kari Alonen 2008
Kohtaamisia, Kari Alonen 2008
Into, Olga Malytcheva 2011
Pieni Järvenneito, toteutus Erkki Liukkonen 2017
Ja kaikki linnut laulavat, Auli Halttunen 2020
Väriä ja vauhtia! Pertti Karjalainen, Keski-Palokan koulun 4a – luokka 2021