Sparrin näyttely 2019

Näyttelyt

Aikaikkunoita – valokuvanäyttely

13.11-22.12.2019 Taidekeskuksen myymälä
Aikaikkunoita on vuoden 2019 SPARRI-ryhmän loppunäyttely, erään ajanjakson päätös – ja toisaalta myös uuden ajan alku. Näyttely tutkii ajan olemusta ihmisen kokemuksena. Millainen on meidän aikamme suhteessa menneeseen ja tulevaan? Miltä ajan kuluminen tai sen seisahtuminen näyttää ja tuntuu? Näyttelyssä ovat yhtä aikaa läsnä sekä tapahtumien sattumanvaraisuus että niiden arkinen toistuminen.

Näyttelyssä on teoksia seuraavilta tekijöiltä: Christer Boman, Anne Kalliola, Antti Laitinen, Iida Liimatainen, Hanna Nelimarkka, Lasse Petman, Jaana Polamo ja Sami Voutilainen

Tuhannen tarinan Järvilinna – Tuomarin huvilasta poikakodiksi

Tänä syksynä Järvilinnassa pääset syvemmin tutustumaan talon historiaan. Aloita vierailusi alakerran Käräjäsalista, johon on koottu esineistöä ja valokuvia rakennuttaja tuomari Hjeltin perheen ajalta.

Näyttely jatkuu yläkerrassa Poikakodin ajalla.
Vuonna 1921 toimintansa aloittaneen vastaanottokodin aikana liki 5000 poikaa on asunut hetken Järvilinnassa. Lähinnä työntekijöiden albumeista kootut valokuvat kertovat vuoteen 1969 jatkuneesta toiminnasta. Pernasaaren museosta lainaan saadut esineet täydentävät kokemusta vahvasta yhteisöllisyydestä.

Vapaa pääsy.
Avoinna 29.3.2020 saakka ke-su klo 12-17
(tarkista aikaolo 6.12 sekä joulutauon aikaan 23.12.-14.1.)

Kahvila: Tuula Hara ent. Pitkänen

Itsetehty paperi
Tuula Pitkänen Järvilinna

 

 

 

 

 

Taidegraafikko Tuula Hara työskenteli 1990-luvun alussa Jyväkylässä.  Pitkänen oli tuohon aikaan Lutakon vanhassa leipomorakennuksessa toimivan Paperipajan yksi perustajajäsenistä yhdessä taidegraafikko Tuula Moilasen kanssa. Taidekeskus Järvilinnassa nähtävänä olevat kolme vaikuttavaa puupiirrosta on painettu itsetehdylle paperille. Paperin raaka-aineena on japanilainen kozo-kuitu, joka on ohutta, mutta silti kestävää.

Lisäksi tällä hetkellä kahvilassa on nähtävillä Matti Sieväsen ja Järvilinnan naapurissakin asuneen Aila Merimaan teokset.

Kulmahuone: Naivistisia maisemia ja interiöörejä

Hyväntuulisia teoksia Kauko Sorjosen säätiön kokoelmista seuraavilta taiteilijoilta: Anja Santala, Saara Tikka, Anna-Liisa Hakkarainen ja Saimi Kantola.
Esillä toukokuun 2020 loppuun.

 

Vihreä kamari:

Vappu Heiskan grafiikkaa – 3 maisemateosta pohjoisesta:
Kevät tunturijärvellä, Kevät Vuontisjärvellä ja Talvimaisema

sekä
Laila Pullinen  : Viiden teoksen sarja ”Alaston tutkielma 1963/ 1986”

Kauko Sorjosen säätiön kokoelmista ja ovat esillä toukokuun 2020 loppuun.

Tammisali: Ryijynäyttely

Taidekeskus Järvilinnan Tammisalissa on nähtävänä Kuhmoisten ryijy. Tämä ryijy on tehty vanhan ryijyn mukaisesti Suomi 100 -vuoden kunniaksi Taito Keski-Suomi ry:n ideoimana ja organisoimana.

Ryijy on toteutettu yhteisöllisesti kutoen 44 vapaaehtoisen voimin. Aikaa siihen kului noin vuosi. Ryijyn koko on 140×200.

Ryijy huutokaupataan Tuhannen tarinan Järvilinna -näyttelyn aikana. Sen lähtöhinta 1500€. Raha käytetään hyväntekeväisyystarkoitukseen lastenkotilasten kädentaitojen tukemiseen.

Esillä 29.3.2020 saakka.

Hiekka- ja puuveistokset

Mongolialainen Lkhagvadorj Dorjsuren loihti sisääntuloon uuden upean Ilves-pesueen ja Järvilinnan rakennuttaja tuomari Hjeltin patsaan.
Lisäksi Kahvilan edustalla ”Joutsen” sekä  yläpihalla ”MM-kultapoika” – hiekkaveistokset.

Lisäksi pysyväisnäyttely

Siipiratashöyrylaiva Lahtis-laivanäyttely ja muita Päijänteen laivojen pienoismalleja.

Lisätietoja näyttelyhausta

 

 

 

» Taidekeskus Järvilinna | Kahvila ja taidemyymälä | Näyttelyt | Historia