Näyttelyt

 

Tuhannen tarinan Järvilinna – Tuomarin huvilasta poikakodiksi

Tänä syksynä Järvilinnassa pääset syvemmin tutustumaan talon historiaan. Aloita vierailusi alakerran Käräjäsalista, johon on koottu esineistöä ja valokuvia rakennuttaja tuomari Hjeltin perheen ajalta.

Näyttely jatkuu yläkerrassa Poikakodin ajalla.
Vuonna 1921 toimintansa aloittaneen vastaanottokodin aikana liki 5000 poikaa on asunut hetken Järvilinnassa. Lähinnä työntekijöiden albumeista kootut valokuvat kertovat vuoteen 1969 jatkuneesta toiminnasta. Pernasaaren museosta lainaan saadut esineet täydentävät kokemusta vahvasta yhteisöllisyydestä.

Vapaa pääsy.
Avoinna 2.2.2020 saakka ke-su klo 12-17 (tarkista aikaolo 6.12 sekä jouluaikaan 23.12.-14.1.)

Kahvila: Tuula Hara ent. Pitkänen

Itsetehty paperi
Tuula Pitkänen Järvilinna

 

 

 

 

 

Taidegraafikko Tuula Hara työskenteli 1990-luvun alussa Jyväkylässä.  Pitkänen oli tuohon aikaan Lutakon vanhassa leipomorakennuksessa toimivan Paperipajan yksi perustajajäsenistä yhdessä taidegraafikko Tuula Moilasen kanssa. Taidekeskus Järvilinnassa nähtävänä olevat kolme vaikuttavaa puupiirrosta on painettu itsetehdylle paperille. Paperin raaka-aineena on japanilainen kozo-kuitu, joka on ohutta, mutta silti kestävää.

Lisäksi tällä hetkellä kahvilassa on nähtävillä Matti Sieväsen ja Järvilinnan naapurissakin asuneen Aila Merimaan teokset.

Kulmahuone: Naivistisia maisemia ja interiöörejä

Hyväntuulen maalauksia Anja Santalalta, Saara Tikalta, Anna-Liisa Hakkaraiselta ja Saimi Kantolalta.

Vihreä kamari: UUTTA

Vappu Heiska – 3 maisemateosta pohjoisesta:
Kevät tunturijärvellä, Kevät Vuontisjärvellä ja Talvimaisema

sekä
Laila Pullinen  : Viiden teoksen sarja ”Alaston tutkielma 1963/ 1986”

TULOSSA:

Aikaikkunoita – Luovan valokuvauksen keskuksen mentorointiryhmä Sparrin valokuvanäyttely

13.11-22.12. Taidekeskuksen myymälä
Näyttely esittelee kahdeksan keskisuomalaisen valokuvataiteilijan töitä. Näyttelyssä on mukana töitä seuraavilta tekijöiltä: Christer Boman, Anne Kalliola, Antti Laitinen, Iida Liimatainen, Hanna Nelimarkka, Lasse Petman, Jaana Polamo ja  Sami Voutilainen

Tammisali: Ryijynäyttely

Taidekeskus Järvilinnan Tammisalissa on nähtävänä Kuhmoisten ryijy. Tämä ryijy on tehty vanhan ryijyn mukaisesti Suomi 100 -vuoden kunniaksi Taito Keski-Suomi ry:n ideoimana ja organisoimana.

Ryijy on toteutettu yhteisöllisesti kutoen 44 vapaaehtoisen voimin. Aikaa siihen kului noin vuosi. Ryijyn koko on 140×200.

Ryijy huutokaupataan Tuhannen tarinan Järvilinna -näyttelyn aikana. Sen lähtöhinta 1500€. Raha käytetään hyväntekeväisyystarkoitukseen lastenkotilasten kädentaitojen tukemiseen.

Hiekka- ja puuveistokset

Mongolialainen Lkhagvadorj Dorjsuren loihti sisääntuloon uuden upean Ilves-pesueen ja Järvilinnan rakennuttaja tuomari Hjeltin patsaan.
Lisäksi Kahvilan edustalla ”Joutsen” sekä  yläpihalla ”MM-kultapoika” – hiekkaveistokset.

Lisäksi pysyväisnäyttely

Siipiratashöyrylaiva Lahtis-laivanäyttely ja muita Päijänteen laivojen pienoismalleja.

Lisätietoja näyttelyhausta

 

 

 

» Taidekeskus Järvilinna | Kahvila ja taidemyymälä | Näyttelyt | Historia