Järvilinna

Näyttelyt

Taidekeskus  Järvilinnan näyttelyt:
Vapaa pääsy.
Ryhmien toivomme tiedottavan etukäteen jotta saamme organisoitua onnistuneen vierailun. Opastukset 30 €/30 min tai 55 €/1 h max 25 hlö/ryhmä.

Järvilinnan syksyn näyttelyt:

”KARHUMIES” -valokuvanäyttely

Kuusamon Suurpetokeskus eläintenhoitaja Sulo Karjalainen on tunnettu karhuistaan. Hänestä julkaistiin maaliskuussa 2018 kirja ”Karhumies”, jonka kuvaaja keuruulainen Tapio Paappanen on tuonut nähtäväksemme Järvilinnaan parikymmentä teosta. Mukana myös Juuso-karhun taiteilemia teoksia. Tämä kaikille tuntemuksia herättävä valokuvanäyttely on esillä  yläkerran Järvi- ja Vaahterasalissa 13.10.- 16.12.2018.
Karhumies-kirjaa on saatavilla myymälästä 25 euron hintaan vaikka joululahjaksi.

”LUMINESENSSI ” – näyttely

Carmen Popescun näyttelyn inspiraationa on elämän kaikki eri muodot: luonto, ihmiset, tunteet, unelmat ja niiden väliset yhteydet. Maalausten kautta hän paljastaa elämän matkan eri vaiheita etsiessään totuutta, viisautta ja etenkin rakkautta.
Näyttely on esillä yläkerran Linnasalissa 17.11.-16.12.

 

”MAISEMIA” – näyttely

Heta Tepponen on tehnyt viimeisten kahden vuoden aikana 54 kappaleen teosten sarjan nimeltä ”Maisemia”. Teokset ovat kehystettyjä miniatyyrejä, jotka ovat tehty akryyliväreillä. Teosten koot kehyksineen ovat: 10x15cm, 13×18 cm ja 15×20 cm.
Tämän myyntinäyttelyn löydät yläkerran Kamaripuodista 18.11.-16.12.

Hiekka- ja keloveistoksia

Järvilinnan kahvilan edustalla olevat hiekkaveistokset taiteili yksi maailman tunnetuimmista hiekan-, jään- ja puunveistäjistä Lkhagvadorj ”George” Dorjsuren.

Sisätiloissa on ihasteltavana lisäksi  valokuvien perusteella hänen valmistamaa neljä eri-ikäistä poikakodin asukkia, joiden materiaali on lapinkelo. Sisäänkäynnissä vierailijat vastaanottaa talon rakennuttajan tuomari Hjeltin vaikuttava kelopatsas.

Lisäksi pysyväisnäyttely:
Siipiratashöyrylaiva Lahtis-laivanäyttely ja muita Päijänteen laivojen pienoismalleja.

 

» Taidekeskus Järvilinna | Kahvila ja taidemyymälä | Näyttelyt | Historia