järvilinna näyttely

Näyttelyt

Taidekeskus  Järvilinnan näyttelyt – Vapaa pääsy.

”Löytöjä tuntemattomasta”
Hannele Enervi-Niemelä  Vaahterasali 3.4. – 26.5.

Eläkkeellä oleva kuvapedagogi Hannele Enervi-Niemelä suorittaa Taito Keski-Suomi ryn alaisuudessa taideteollisuusalan ammattitutkintoa. Näyttely kuuluu osana tutkintokokonaisuuteen.

Hannele kertoo ajatuksistaan luovan tekemisen takana: ”En toista näkemääni ja kokemaani realistisesti vaan minua kiinnostaa niin sanottu harmaa alue. Mitä jos ihminen olisikin kehittynyt liskosta eikä apinasta? Olisiko meillä sulkapeite tai suomut? Minua inspiroi mitä on asioiden takana, miten asiat voisivat olla, jos sattuma olisikin kuljettanut kehitystämme eri suuntaan kuin nyt. Minua kiinnostaa antaa muoto näkymättömälle, tehdä näkyväksi toisenlaista vaihtoehtoa.”

Olen käyttänyt teoksissani monia itselleni jo tuttuja tekniikoita, kuten raku keramikka ja kankaankutominen sekä uudempia, koulutuksessa löydettyjä, esim käsintehtypaperi, rautalanka- ja helmipunonta. Opiskelun sisältö on ollut rikasta ja monipuolista luovaan kaaokseen asti. Taidekeskus Järvilinnan arvorakennus on ollut hyvä kannustin näyttely-esineiden rajaamisessa ja monia teoksia olen joutunut jättämään pois, koska ne eivät sovi ympäristöön. Prosessi on ollut pitkä, mutta nyt teokset ovat vihdoin löytäneet lopullisen muotonsa ja näyttelyyn valitut työt ja materiaalit käyvät saumatonta vuoropuhelua keskenään.

Tule ihastelemaan tätä taidokasta eri materiaalien seurustelua

”Elämänpuu – The Tree of Life” Ulla Aatinen 25.4.-26.5.

Näyttelyn aiheena on elämänpuu, josta olemme riippuvaisia niin myyttisinä, historiallisina kuin olemassaolevina olentoina – ihminen luonnossa ja luonto ihmisessä, ilot ja surut suuren puun suojassa.  Koemme hartautta ja pyhyyttä metsässä ja vanhojen puuyksilöiden lähellä, niitä halataan ja suojellaan. Metsässä on edelleen suomalaisten kirkko, vaikka yhteiskuntamme maallistuu. Teokset on toteutettu puupiirroksina, joita on jatkettu öljypastellilla, puuvärillä ja lyijykynällä.

Ulla Aatinen Järvilinna
Tree of life

Kivikäs – näyttely kalliomaalauksista

Yläkerran näyttelytiloissa esillä suomalaisista kalliomaalauksista kertova näyttely. Esihistorialliset Suomen kallioihin punamullalla maalatut kuvat sijaitsevat yleensä veden äärellä. Tämä laaja näyttely on saatu esille Keski-Suomen Museon kokoelmista ja mukana myös Saraakallion teokset.

Matti Särkän taidetta

Vihreä kamariin on koottu Kauko Sorjosen säätiön kokoelmista viehättävä sarja jyväskyläläisen Matti Särkän teoksia.

Poikakodin pojat

Mongolialainen kuvanveistäjä Lkhagvadorj ”George” Dorjsuren veisti valokuvien perusteella neljä eri-ikäistä poikakodin asukkia, joiden materiaali on lapinkelo.  Nämä kesällä 2018 valmistuneet teokset saivat ympärilleen valokuvanäyttelyn, jossa esillä Järvilinnan pihapiiriä lähinnä 1930-luvulta. Kyseessä on Järvilinnassa asuneen ja katsastajan työskennelleen Sulo Huopaniemen pojista saatuja kuvia.

Sisäänkäynnissä vierailijat vastaanottaa talon rakennuttajan tuomari Hjeltin vaikuttava kelopatsas.

Ryhmien toivomme tiedottavan etukäteen jotta saamme organisoitua onnistuneen vierailun. Opastukset 30 €/30 min tai 55 €/1 h max 25 hlö/ryhmä.
Järvilinnantie 213, Laukaa. Avoinna ke-su klo 12-17

Lisäksi pysyväisnäyttely:
Siipiratashöyrylaiva Lahtis-laivanäyttely ja muita Päijänteen laivojen pienoismalleja.

TULOSSA

”Mansikkapaikka” -kesänäyttely 7.6.-1.9.
Jyväskylän Taiteilijaseura

 

» Taidekeskus Järvilinna | Kahvila ja taidemyymälä | Näyttelyt | Historia