Teräskuoren takaa Kulmakamarissa toukokuun 2016

Silmänpako(pienempi kuva), Maija Rantasalo

Seppä Maija Rantasalon teräsveistoksista koostuva näyttely Teräskuoren takaa on avoinna 6.-29.5.2016 Taidekeskus Järvilinnan Kulmakamarissa.

-Hyödynnän työssäni taonnan visuaalisia mahdollisuuksia: kova- ja raskasilmeiseen materiaaliin kuumana taottu keveys ja muodon plastisuus tuovat teräkseen jännitteitä, ja sitä ilmaisuvoimaa, jota veistoksiini haen. Teräs materiaalina on olennainen osa teoksiani: materiaalin ja työstötekniikoiden hallitseminen mahdollistavat sen taipumisen ajatuksen mukaiseksi, yhtälailla kuin ajatukseni ovat jo syntyessään teräksisiä materiaaliltaan, Rantasalo kertoo.

Seppä pohtii, että hänen teoksissaan seikkailee usein hitaasti kuviksi kypsyneitä ajatuksia ihmisen suhteesta itseensä, toisiinsa ja ympäröivään maailmaan.

-Näyttelyn teoksissa etsitään ihmistä olan takaa, syrjäsilmällä, hetkistä jolloin jokin pilkistää huolella rakennettujen fasadien takaa; jokin olennainen ja siksi kaunis, jokin tunnistettava ja silti outo kuin väärälle planeetalle eksynyt apinanleipäpuu, Maija Rantasalo sanoo.

 Järvilinnassa työskentelevä Rantasalo on valmistunut sepäksi vuonna 2006.