Puu – Tarha

Saarenpään tuohityö

Taidepunojan ja kuvataiteilijan Puu – Tarha on Taidekeskus Järvilinnan Kulmakamarin maaliskuun näyttelyn nimi.
Nähtävänä on taidepunoja Sirpa Saarenpään luonnonmateriaaleista tehtyjä punelmia: paju, tuohi, juuri ja kaisla taipuvat teoksiksi erilaisilla tekniikoilla. Teoksissa säilyy kosketus luontoon, monenlainen aistittavuus, elävyys.
Järvilinnassa työskentelevä kuvataiteilija Auli Halttunen on tuonut esille öljyvärimaalauksiaan, jotka on maalattu aidolle koivuviilulle. Maalauksista välittyy rauhallinen tunnelma. Myös teoksien värimaailma vahvistaa seesteistä vaikutelmaa.
Sirpa Saarenpää on valmistunut Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiasta (nykyinen muotoiluakatemia) erityistekniikoiden artenomiksi erikoistuen mm. luonnonmateriaalien punontaan. Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa hän on opiskellut pedagogiset pätevyydet ja toiminut punontojen opettajana lukuisissa opistoissa.
Auli Halttunen on valmistunut kuvataiteilijaksi, Diploma di Laurea in Arti Visive, Bolognan Taideakatemiasta, Italiasta. Halttunen on kiinnostunut käyttämään töissään puuta sen eri muodoissa.
Taidepunoja Saarenpään ja kuvataiteilija Halttusen viimeksi pitämässään näyttelyssä oli esillä pajusta punottuja ja vanerisia muotoja. Viitisentoista vuotta on vierähtänyt tuosta näyttelystä ja edelleen pääosissa ovat paju, mutta myös tuohi, juuri sekä kaisla ja vaneri, tosin tällä kertaa ohuen ohuena viiluna.
Näyttely on Kulmakamarissa 3. – 31.3.16 torstaista sunnuntaihin klo 12 – 17.