Opastukset

Huom! Noudatamme  THL:n laatimia korona-ajan turvaohjeita sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin rajoituksia. Tämän vuoksi suurten ryhmien opastukset eivät tällä hetkellä ole mahdollisia.


Voit varata ryhmällesi opastuksen Taidekeskus Järvilinnan näyttelyihin, taidepihaan ja taiteilijoiden työhuoneille.

Katso alta opastustarjonta ja tee varaus sähköpostilla taidekeskus.jarvilinna@gmail.com. Huom. Otamme tällä hetkellä maksut vastaan vain käteisellä tai laskulla.

Esteellisyys: Päärakennus Huvilan toisen kerroksen näyttelytiloihin pääsy vain portaiden kautta. Alakerta ja piha-alue esteettömiä.

Hinnat on ilmoitettu alv 0%. Riippuen oppaasta, hintoihin lisätään mahdollisesti alv 24%.

Opastus 1: Yleisopastus Taidekeskus Järvilinnan näyttelyihin ja historiaan

Hinnasto: 1 h 60€, 1,5 h 90€ Ryhmäkoko: max 25 hlöä
Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, japani, espanja.

Järvilinna toimii nykyisin taidekeskuksena, mutta yli satavuotisen historiansa aikana se on kokenut monia vaiheita tuomarilasta koulukodiksi, erityisoppilaitoksesta taidekeskukseksi. Kierroksen aikana tutustutaan monipuolisesti Taidekeskus Järvilinnan näyttelyihin ja historiaan.

Opastus 2: Uppoudu taiteeseen Järvilinnassa

Hinnasto: 1 h 60€, 1,5 h 90€ Ryhmäkoko: max 25 hlöä Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, japani, espanja.

Taidekeskus Järvilinnan kahdeksan näyttelysalia sijoittuvat päärakennus Huvilan kahteen kerrokseen. Esillä on perusnäyttelyn lisäksi eri tyylisuuntien ja taiteen alojen näyttelyitä ympäri vuoden. Kierroksella tutustutaan esilläoleviin näyttelyihin. Yläkertaan käynti vain portaiden kautta, alakerta on esteetön.

Opastus 3: Tuhannen tarinan Järvilinna

Hinnasto: 1 h 60€, 1,5 h 90€ Ryhmäkoko: max 25 hlöä Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, japani, espanja.

Järvilinnassa on yli sen satavuotisen historian aikana asunut värikkäitä persoonia ja se on toimittanut tärkeitä tehtäviä osana keskisuomalaista yhteiskuntaa. Voit varata ryhmälle opastuksen, jossa kuulet Järvilinnan historiaa, sen vaiheita ja asukkaiden tarinoita aina tuomarin unelmahuvilasta rasavillien poikien koulukodiksi, sekä lähihistoriaa taidekeskuksen synnystä ja toiminnasta. Opastuksen aikana ryhmä voi istua päärakennuksen historiallisessa Käräjäsalissa, joten opastus sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille.

Opastus 4: Historian havinaa ja taidepajoja

Hinnasto: 1,5 h 90€ Ryhmäkoko: max 25 hlöä Opastuskielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, japani, espanja.

Haluatko kokonaisvaltaisen opastuksen koko Järvilinnan alueeseen sekä vierailla tämän hetken taiteilijoiden työtiloissa? Tällä kierroksella ryhmä tutustuu Järvilinnaan kulkemalla pihamaalla, kuulemalla paikan historiallisia vaiheita, sekä vierailemalla muutamilla työskentelevien taiteilijoiden työhuoneilla. Kesto: 1,5 h.