Mikko Porvali, Sam Sihvo ja Jääkärin morsian

Säveltäjä Sam Sihvo (1892–1927) eli lyhyen, mutta myrskyisen ja tuotteliaan elämän. Musiikinopiskelija ja ravintolamuusikko päätyi sortovuosina jääkäriksi Saksaan. Suomeen palattuaan hän osallistui sisällissotaan ja sai lähtemättömät henkiset arvet kansan jakautumisesta sekä rintamakokemuksista.

Sodan jälkeen Sihvo sävelsi laulunäytelmät Jääkärin morsian sekä Hevoshuijarit. Jääkärin morsian on tähän päivään asti maamme esitetyin teatterikappale. Sen ensimmäinen elokuvafilmatisointi nosti tähdeksi myös valkokankaalla esikoisroolinsa tehneen Tauno Palon.

Sam Sihvon taiteilijaelämä oli kamppailua rahahuolien, julkisuuden, alkoholinkäytön sekä menestyvän isoveljen varjossa. Taiteilijan temperamentti ei aina ollut omiaan helpottamaan tilannetta.

Mikko Porvali esittää Taidekeskus Järvilinnassa Sihvon musiikkia laulaen ja flyygeliä soittaen sekä kertoo tarinoita Sihvon elämäntaipaleelta lauantaina 21.11.15 klo 14.00.

10 euron pääsymaksu sisältää kakkukahvit. Ennakkoilmoittautumiset: pirjo.salmi@kaukosorjosensaatio.fi tai tekstiviestinä 045 650 4688.