Japanilainen ilta Järvilinnassa

Keskiviikkona 20.7.16 klo 18.00 Taidekeskus Järvilinnassa vietetään japanilaista iltaa. Ohjelmasta vastaavat vuoden Laukaassa työskentelevä taiteilijapariskunta Uiko ja Yuichiro Sato sekä Suomes-sa useana vuonna konsertoinut pianisti-säveltäjä Kiyomi Okubo.

Ohjelman alkupuolella kirjailija Uiko Sato kertoo Järvilinnassa syntyvästä uudesta teoksestaan ja lukee siitä englanniksi kääntämiään paloja pianisti Okubon improvisoidessa tekstiin perustuvaa mu-siikkia taustalla. Esillä on myös taidemaalari Yuichiro Saton Järvilinnan luontoon perustuva mittava työ.

Väliajalla on mahdollisuus nauttia teetarjoilusta. Ohjelman loppuosa muodostuu Kiyomi Okubon konsertista, jossa kuullaan mm. hänen sävellyksensä aiheenaan Petäjäveden vanha kirkko.
Pääsylipun hinta on 10 €.

Tokiossa ja New Yorkin Julliard School of Musicissa opiskellut Okubo on pianotaiteilija, säveltäjä, laulaja ja sovittaja. Hänellä on Fukuokassa pianokoulu. Hän on perustanut myös musiikkikilpailun, johon vuosittain osallistuu noin 1000 soittajaa. Kilpailun pääpalkinnnon voittaja on saanut vuosittain kahden viikon stipendin Kuhmon Kamarimusiikkijuhlien mestarikurssille. Kiyomi Okubolla on vuosit-tain useita konsertteja ympäri maailmaa, mutta erityisen tärkeänä hän pitää vuosittaista noin kuu-kauden pituista Suomen vierailua. Sinä aikana hän opettaa viikon verran Kuhmossa ja soittaa 3-4 konserttia eri puolilla maata.
Kiyomi OkuboUiko ja Yuichiro Sato