Jälkiä ja varjoja -näyttely

Taiteen maisteri Marja Salerto ja kuvataiteilija Kristiina Lempiäinen-Trzaska ovat pystyttäneet kiinnostavan näyttelyn Taidekeskus Järvilinnan Kulmakamariin. Esillä on keramiikkaa ja akryylimaalauksia.

TaM Salerto on valmistunut Aalto-yliopistosta. Keramiikkaa hän on opiskellut mm. Britanniassa Plymouthissa vuosituhannen vaihteessa. Tällä hetkellä hän työskentelee ja asuu Helsingissä.
-Savi on materiaali, joka on täynnä mahdollisuuksia ja se jaksaa aina yllättää, Marja Salerto kertoo.
Näyttelyn työt on poltettu pääasiassa elävässä tulessa takassa, nuotiossa tai puupolttoisessa raku-uunissa.
-Minua kiinnostavat tulen jäljet ja niiden luoma tarina osana työtä. Jäljet jäävät – niin tulen avulla työhön kuin elävässä elämässä meihin itse kuhunkin, Marja pohtii.

Kristiina Lempiäinen-Trzaska on myös valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Hän on yksi Järvilinnan taiteilijoista ja kutsui Marja Salerton yhteiseen näyttelyyn. Kristiinan ateljee sijaitsee taidekeskuksen Toukola-rakennuksessa, punaisessa talossa parkkipaikan vieressä. Vierailijat ovat tervetulleita ateljeehen aina kun taiteilija on paikalla.
-Lähes kolmekymmentä pientä, mutta itsenäistä akryylimaalausta muodostavat Horisonttien jatkumon. Jokaisen maalauksen perustana ja lähtökohtana on väri, väriin liittyvät kokemukset ja mielleyhtymät.
-Maalauksissa väriyhdistelmien maisema – kuvan maailma – on paikka, missä näkyvä ja näkymätön lomittuvat keskenään, Kristiina kuvaa.

Jälkiä ja varjoja -näyttely on avoinna 2. – 31.1.2016 torstaista sunnuntaihin klo 12 – 17 Taidekeskus Järvilinnassa, Järvilinnantie 213, 41330 Vihtavuori.

Kristiina Lempiäinen_Trazska, Horisontti 12. Akryyli
Kristiina Lempiäinen_Trazska, Horisontti 12. Akryyli